Bon dia i bona hora internautes. Sorpresa la que ens arribava des d'Europa després de fer-se pública la dimissió de l'eurodiputada Maria Badia, fins ahir numero dos del PSOE a Europa. El seu pecat? Doncs haver signat una carta, que ja vam comentar aquí, en que juntament amb altres eurodiputats catalans emplaçaven a Europa a defensar Catalunya en cas que Espanya fes ús de l'exèrcit, tal com amenaçava fa uns dies Alejo Vidal-Quadras.
Les pressions rebudes tant des de la direcció del PSOE com del PSC demostren la manca de democràcia que existeix en aquestes formacions, teòricament independents l'una de l'altra. Tan greu és demanar l'empara a algú que impedeixi l'ús de la violència militar? Alfredo Pérez Rubalcaba després d'estar 3 dies desaparegut, vistos els mals resultats a Galícia i Euskadi, qualificava de profundament equivocada la carta enviada a la comissària Reding, i l'encara líder dels socialistes catalans no ajudava precisament la seva companya de partit, Maria Badia.
Coincidint amb els nous exèrcicis acrobàtics de caces de l'exèrcit sobre comarques catalanes, volant a pocs metres, Oriol Junqueras exhortava el president espanyol que es pronunciï i es comprometi públicament a no usar l'exèricit contra Catalunya. Una demanda que molt ens temem no tindrà resposta per part de l''executiu espanyol.
L'enquesta que RAC1 està donant a conèixer aquests dies mostra un fet interessant: els votants de CiU no pensen que el President Mas arribi fins al final en el procés cap a l'Estat Propi, a diferència del que sí pensen els votants d'ERC. Un altre fet destacat és el canvi de posició que adopten els enquestats, perquè si la independència suposés sortir d'Europa, aleshores guanyaria el No. Per aquest mateix motiu s'està internacionalitzant el conflicte, per mostrar que Catalunya sempre ha tingut una clara identitat i vocació europea.
La perla ens la tornava a brindar José María Aznar, el qual en un acte de la FAES, tornava a fer gala de la seva belicositat més extrema. Fent ús del seu característic discurs caspòs i caduc, l'expresident del govern afirmava que Espanya no es trencarà i que en l'hipotètic cas que això passés, Catalunya s'hauria trencat abans. Al marge d'aquestes consideracions, Aznar va demanar una profunda reforma del model autonòmic, que eviti noves temptatives sobiranistes. L'anècdota, és que el marc on feia aquestes declaracions fou l'entrega del premi a la llibertat otorgat a l'escriptor Vargas Llosa, un altre amic com Aznar dels catalans que pensem diferent. Probablement, el President de la FAES oblida que els comicis catalans estan a tocar i els resultats dels mateixos poden donar una clara victòria als partits sobiranistes. Com deia un dels pares d'Europa, Konrad Adenauer, 'En política l'important no és tenir raó sinó que la hi donin'