Bon dia i bon dilluns internautes. Després d'un llarg pont, reprenem la nostra mossegada amb els ullals a punt per fer queixalada allà on calgui. 'Res ni ningú podrà aturar el procés pel Dret a decidir. Ni la Constitució ni els Tribunals ho impediran'. Aquestes eren les paraules d'Artur Mas en un miting de CiU aquest cap de setmana. Un desig i una proclama molt lloable, però no casen massa amb les paraules que va pronunciar el seu soci Duran i Lleida, afirmant en una ràdio espanyola que no tindria sentit convocar un referèndum il·legal i que la majoria dels catalans no apostaven per la independència. Fa temps que Convergència té un problema amb el líder d'Unió, malgrat s'esforcin a amagar-ho, però que el teu soci faci unes declaracions com aquestes contradint el candidat de la coalició sembla força paradoxal, a menys que en aquest joc de la política vulguin jugar al paper del 'poli bo i poli dolent', per guanyar vots d'ambdós cantons.
Finalment els intel·lectuals comencen a sortir del cau on eren amagats. Aquest cap de setmana també s'ha fet públic un altre manifest signat per diversos escriptors, cineastes, advocats i polítics posicionant-se per la nova situació catalana. Els signants entre els que destaquen Pedro Almodovar, Almudena Grandes, Elvira Lindo, Javier Mariscal o Mario Vargas Llosa; defensen el model d'estat federal i afirmen que no hi ha un menyspreu cap a Catalunya ni tampoc existeix l'espoli fiscal. Jo els recomanaria dos exercicis que potser els faria canviar la seva percepció del que està succeint:
Primer que de bon matí llegissin i escoltessin que diu del tema la premsa espanyola. I segon que passessin un temps a Catalunya per veure in situ com vivim i patim els d'aquí.
Mentrestant, com que no acaba de quallar la política de la por entre els nadius, el PP ha decidit obrir un nou front i anar explicant tots els perjudicis que, segons ells, tindrien els immigrants residents a Catalunya. Quan encara no hi ha una política definida, ja estan esbombant que perdrien la nacionalitat espanyola i que, per tant, molts serien repatriats als seus països d'origen. Parlant d'immigrants, els catalans que viuen a l'exterior continuen tenint problemes a l'hora de votar, un fet xocant perquè en aquestes eleccions nord-americanes que se celebren demà, és l'empresa catalana Scytl la que gestionarà el vot electrònic.
Des de la meseta ens comparaven amb un país africà, concretament amb Algèria. Això sí, sense citar l'excolònia francesa, la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría, argumentava la resposta que donà el 2004 la Unió Europea a una pregunta sobre la independència d'aquest territori de França. En la contesta per escrit, la Comissió explicava que caldria fer novament els tràmits pel seu ingrés i que fos aprovat per tots els països membres. Tal com molt bé argumenta el portaveu de la Generalitat, Francesc Homs, el govern espanyol erra amb els seus plantejaments, perquè és com si ja donessin per fet que Catalunya serà independent, tenint en compte que plantegen la hipòtesi que seria expulsava d'Europa.
I acabem amb un rumor que comença a agafar força. Això és el que publica el digital El Confidencial.com apuntant que en el proper govern català no hi serà Andreu Mas-Colell, ja que l'exprofessor de la Universitat de Harvard no vol seguir i voldria tornar a la seva càtedra de la Universitat Pompeu Fabra. L'home que el podria substituir al capdavant de la Conselleria d'Economia seria Xavier Sala i Martín. No sabem si el professor de la Universitat de Columbia i rei de les americanes llampants, acceptaria formar part del nou govern català donant-li un nou tarannà més acolorit.