Bon dia i bon dimarts internautes, o potser hauria de dir buenos días y feliz martes! Com els crancs, aquesta és la conclusió a la que després de veure l'esborrany de millora de la llei d'educació, un arriba aplicant la famosa lògica aristotèlica. La nova llei que encara està en fase d'elaboració, cosa que ja fa por, contempla entre altres coses rebaixar l'estatus del català i les competències de la Generalitat de Catalunya en matèria educativa.
Una ofensiva orquestrada pel ministre Wert, que des que va fer públic la seva intenció d'espanyolitzar els alumnes catalans, s'ha mantingut calladet, no per prudència sinó perquè des del PP català van demanar-li que evités fer més declaracions que podrian minvar els resultats electorals del partit d'Alícia Sánchez-Camacho. Passat el període del vot de silenci, el ministre ha tornat carregat d'energia mesetària i ha posat sobre la taula el famòs esborrany.
En aquest sentit, la Consellera d'Ensenyament, Irene Rigau apuntava que des de 1978 el català no estava tan malament. I és cert, perquè ben aviat la llengua de Pompeu Fabra quedarà relegada a un quart lloc, després del castellà i les 2 llengües estrangeres. Però el bombardeig ministerial no s'atura i advoca perquè es converteixi en assignatura optativa i per tant disposi de menys hores lectives. A més, la Generalitat haurà de pagar l'ensenyament privat pels pares que no desitgin escolaritzar els fills en català. Per tant, la immersió lingüística que tants bons resultats ha donat al llarg d'aquests anys queda, malauradament tocada de mort, òbviament amb la connivència de La Moncloa, la qual vol frenar d'arrel, des de la base, la llavor independentista.
L'altra notícia d'ahir venia de les files d'Unió, o no, perquè com ja apuntàvem, Josep Maria Vila d'Abadal, estripava el carnet del partit. Una decisió anunciada ahir en roda de premsa presa a rel de les seves discrepàncies profundes amb Duran i Lleida, i en la qual també feia una crida als diputats electes del que era el seu partit, a treballar per l'Estat Propi. El fet que l'Alcalde de Vic, només obtingués un 20 % dels vots en el passat congrés d'Unió Democàtica i que tampoc se l'inclogués a les llistes al Parlament, són els arguments que es dóna des de la direcció del partit per explicar la sortida de la formació. Però, qui més qui menys, veu la ma negra del líder d'Unió per tal d'excloure algú que qüestioni l'apropament que pensa dur a terme vers el Partit Popular, una tasca que el mateix Duran es prenia com una questió personal.
Acabem amb una curiositat vinguda des de la capital del catolicisme, perquè el Papa Benet XVI feia pública una notícia, digne de ser tema pel Sálvame de Telecinco. Ara resulta que els Reis Mags no eren d'Orient sinó del que ara es coneix com Andalusia. No sé com s'ho prendran això les infantes i el Príncep d'Astúries, que ja de ben petits se'ls hi va dir que els Reis eren els pares.