Bon dia i bon dijous internautes. Sessió de control al Congrés de Diputats tenint com a punt de mira la llei d'educació del ministre Wert. El titular que es mostrà novament impassible a les critiques dels partits catalans, torna a reiterar que en cap cas pretén anar contra el català, sinó simplement normalitzar l'ús del castellà a l'escola, que segons el PP està clarament maltractat i requereix solucions dràstiques per acabar amb la suposada supremacia de la llengua de Pompeu Fabra.
Falsa supremacia que divulga també l'exalcalde de La Corunya i exambaixador d'Espanya al Vaticà. Fixeu-vos en la fal·làcia llançada ahir per Francisco Vázquez, que no oblidem, és del mateix parer que el també socialista José Bono. Segons Vázquez, caritatiu i cristià com pocs, comparava els nens que parlen castellà al pati de l'escola amb els jueus de l'Alemanya nazi, argumentant que són aquests nens els que són castigats per parlar en la llengua de Cervantes.
Un dia en que també es feu la Cimera en defensa de l'ensenyament en català i del qual sorgí una entesa entre els partits convocats per tal de rebutjar frontalment la reforma educativa i amb un clar desafiament al govern de Madrid, advertint que no s'aplicarà la llei espanyola, sinó només la Llei d'Educació de Catalunya (LEC), aprovada àmpliament a la Cambra catalana.
Si el català continua sent qüestionat en diversos àmbits, ahir el Tribunal Suprem donava una petita victòria al recurs presentat per Acció Cultural del País Valencià. Segons recull la sentència, TV3 podrà tornar a veure's novament en aquell territori, en contra del que en el seu dia, el govern de l'home dels vestits, conegut també com Francisco Camps va prohibir. Aquesta política de clara discriminació lingüística en contra del català i de la seva denomicació ha fet que més de 120.000 alumnes que havien optat per cursar els seus estudis en aquesta llengua, no ho hagin pogut fer, perquè curiosament el govern de la Generalitat Valenciana no ha posat els mitjans necessaris.
La corrupció ha estat objecte d'una enquesta encarregada per l'Oficina Antifrau de Catalunya, una mostra demolidora que hauria de fer reflexionar la classe política per la imatge pèssima i penosa que el ciutadans tenen d'ella. Així, el 91% dels catalans consideren gravíssima la corrupció instal·lada al nostre país. El baròmetre de la corrupció incideix en que la sensació dels enquestats en que majoritàriament els polítics són: gens honestos, tenen poc interés en lluitar contra la corrupció, falta de transparència i és norma habitual el finançament irregular dels partits.
I l'anècdota del dia la protagonitzava també José Ignacio Wert, que després d'escenificar una reunió amb Alícia Sánchez-Camacho, va extraviar l'IPAD i la documentació. Un fet que abans que passés, els catalans ja en n'havíem adonat que el ministre fa temps que ha perdut els papers.