Bon dia i bon dimarts internautes. Quan encara estem païnt els milers de milions d'euros en ajudes públiques que el govern ha donat a les entitats bancàries, Islàndia ens passa la ma per la cara després que els Tribunals li han donat la raó en el cas de les indemnitzacions que reclamaven britànics i holandesos per les pèrdues que van patir els clients de dipòsits d'una filial del islandès Icesave.
En un exercici de democràcia i transparència, el govern islandès no només processà els responsables bancaris que conduiren el país a una fallida econòmica, convertint-se en un dels primers països en ésser rescatats, sinó que convocà dos referèndums entre la població per tal de decidir si s'havien de rescatar els bancs amb diners públics. Evidentment, els islandesos votaren massivament en contra, i finalment la justícia europea amb seu a Luxemburg ha donat la raó a Islàndia i no haurà de fer front a les compensacions que reclamaven Gran Bretanya i Holanda.
A partir d'aquí, s'enten perfectament la imatge còmica i patètica que des de l'exterior tenen d'Espanya i no entenen perquè no s'emmirallar-se més en Europa i es replanteja qüestions internes com: tenir un impost bancari al 0% que no tributa, que el màxim responsable del forat de Bankia marxi amb un sou milionari com a conseller delegat de Telefónica, o que l'actual ministre d'economia, , Luis de Guindos, fos abans president del banco d'inversió Lehman Brothers en España, entitat que recordem fou el banc d'inversió nord-americà que va fer fallida el 2008, causant un sisme financer d'abast mundial. En fi, un ideal de garantia i solvència contrastada pels inversors estrangers.
Mentrestant, a Can PSC con continuen practicant la colombofilia, o es que és el mateix, fent volar coloms plantejant debats superflus enlloc d'encarar els problemes d'una vegada per totes. Ahir, a l'executiva s'acordà que la sanció pels 5 diputats díscols serà de 400 euros i ara com ara no hauran d'afrontar altres sancions disciplinàries. Per tal d'aigualir la imatge pública de crisi interna que, no acaba de tancar la ferida, la direcció del partit, dirigida per l'encara líder dels socialistes, va acordar, no sense viure fortes discussions, la celebració de quatre convencions ideològiques que ajudin a superar el mal moment i a reconstruir el partit. D'aquesta manera es vol esquivar les discrepàncies parlant dels temes que tant preocupen als ciutadans com: Democràcia, Socialdemocràcia, Federalisme i Europa.
Acabem parlant de cases reials, perquè torna a aparèixer el debat successori, que alguns impulsen des de fa temps a Espanya per tal d'intentar salvar la monarquia. La reina Beatriu d'Holanda anunciava la decisió d'abdicar als 75 anys en favor del seu fill Guillem. Malgrat els paral·lelismes que molts veuen amb el rei Joan Carles, la casa reial espanyola fa oïdes sordes i no en vol ni sentir a parlar del tema, segurament perquè encara hi ha molts safaris per matar elefants a l'agenda reial i no és qüestio de fer un lleig ni a ells ni a la Corinna.