Bon dia i bon divendres internautes. La Declaració de Sobirania continua portant cua a la Capital del Reino, on el principal argument que esgrimeixen els polítics i la caberna mediàtica és que no ho permet la constitució espanyola. En vista dels processos i mecanismes que l'Estat sembla que posarà en marxa per tal d'impedir el Dret a Decidir, poc democràtic segons ells, els partits catalans que el defensen estarien estudiant altres vies. En aquest sentit, si finalment no es pogués celebrar la consulta, encara que no foc vinculant, el més probable segons va dir ahir Oriol Junqueras a 8tv, és que es convoquin unes eleccions que serien plebiscitàries i plenament legals, defensant uns la unitat i els altres la independència.
Parlant d'unitat, el PSC continua patint els efectes de la desunió interna entre la direcció i el sector catalanista. Una mostra la tenim en Pere Navarro que, en una entrevista a la Cadena Ser, afirmava que 'caldrà fer cursets de democràcia interna al PSC'. Amb aquest pols que manté amb els dissidents, l'encara líder socialista aboga perquè s'apliqui el reglament intern i siguin sancionats econòmicament. I és que el malestar entre els dirigents socialistes va en augment, ja que són nombroses les agrupacions arreu del país que s'han solidaritzat amb els cinc diputats que dimecres no van votar en contra de la Declaració. Així, el corrent crític estaria preparant votar a favor del document de sobirania en diversos ajuntaments del Principat.
En el terreny econòmic les coses no sembla que millorin, si tenim en compte les informacions que feia públiques l' FMI, pronosticant un increment de la recessió per aquest 2013. Indicatius que se sumen a les dades de l'EPA que ja confirmen la dramàtica xifra de 6 milions d'aturats a l'Estat i 900 mil a Catalunya. Malgrat aquests mals resultats que demostren que les polítiques econòmiques no estan servint per aturar aquesta hemorràgia de destrucció d'ocupació, el govern de Rajoy continua insistint en la necessitat de seguir aplicant les seves reformes.
Sigui com sigui, i malgrat s'esforcin per no semblar-ho, el govern continua desconcertat, sense saber què fer i només pendent del que autoritza i proposa la Sra. Merkel des de Berlín. Ara bé, aquesta desorientació per afrontar els problemes la vèiem ahir en el propi President Rajoy, el qual es troba de visita oficial a Perú, malgrat que en el seu discurs davant les autoritats del país, va començar dient: 'Quiero agradecer al gobierno cubano...'. Una anècdota que, segurament deu explicar-se per les reformes que tant els agraden als populars, i potser encara no ens havien informat que a partir d'ara i amb la reforma educativa pensen rebatejar els noms dels països.