Duran de dretes? No em diguis

 



Bon dia i bon dilluns internautes. Hi ha persones que generen titulars fàcilment, cosa que els mitjans agraeixen, i fins i tot n'hi ha també que sorprenen en gran manera. Aquest cap de setmana Josep Antoni Duran i Lleida, l'home que viu a cavall entre Madrid i Barcelona, ha tornar a furgar en les ja tenses relacions amb Convergència en una entrevista a El Periódico.

El líder d'Unió torna a qüestionar el pacte amb Esquerra afirmant que la lluna de mel també té un termini. A més, etreu a CDC que les polítiques de retallades semblen més d'un partit de dretes que de centre, i això que ho digui el líder democristià a casa ens ha fet molta gràcia. Duran assenyala que no es resigna a perdre el liderat a favor d'ERC. Nova evidència, doncs, que les discrepàncies i ferides en el sí de la coalició no cicatritzen ni privada ni públicament.

Mentrestant, a la capital del catolicisme s'hi celebrava un col·loqui sobre 'Religió i Espai Públic' organitzat per l'ambaixada espanyola davant la Santa Seu. I un dels ponents ha estat Jorge Fernández Díaz, ministre de l'Interior i membre destacat de l'Opus Dei. Segons va afirmar, 'el matrimoni gai no pot tenir la mateixa protecció per part dels poders públics que el matrimoni natural' i una altra perla 'el matrimoni gai no garanteix la pervivència de l'espècie'. Què a aquestes alçades encara hi hagi dirigents que tenen aquesta mentalitat homòfoba resulta trist, preocupant i reprobable, com a mínim és paradoxal, si tenim en compte que és a l'esglèsia on segons diversos estudis hi ha més homosexuals.

D'altra banda, el rei Joan Carles era operat amb èxit de dues hèrnies discals que el mantindran de baixa entre 2 i 6 mesos. Tornen a sonar les veus que donat el precari estat de salut del cap d'estat, hauria de pensar en l'abdicació. Un fet semblava força versemblant la setmana passada al ser portada de la revista Hola, la seva amiga especial Corinna. Diuen que 'No existeix la casualitat, existeix la CAUSALITAT' i aquesta aparició mediàtica de la Sa Altesa Sereníssima
Corinna zu Sayn-Wittgenstein pot apuntar una tendència cap al relleu i acabar amb una jubilació amb menys hipocresies.

I un apunt breu però no menys important, el Fiscal Superior de Catalunya, Martín Rodríguez Sol, s'ha mostrat a favor del Dret a Decidir perquè 'cal deixar expressar el poble'. Veurem quan dura en el càrrec, temps al temps.