Ens tancarà la porta Europa?

Bon dia i bona diada de Sant Jordi Internautes. Un que acostuma a encuriosir-se per les coses que ja es donen per fet i tenim assumides com a pròpies, sovint em troba amb sorpreses que no deixen de formar part de l'imaginari col·lectiu. Llegint i navegant a la xarxa trobem frases tan eloqüents com aquesta : 'Analfabet no és aquella persona que no sap llegir, analfabet és aquella persona que sabent llegir no ho fa'.

Doncs bé, avui que és Sant Jordi, cal recordar que fou un soldat romà que serví a les ordres de l'emperador Dioclecià. I explica la història que es reconvertí a cristià i no executà els presoners que havien de represaliar. Posteriorment es convertí en icona dels cavallers, però també fou venerat a l'Islam amb el nom de Khidr o El Cavaller Verd. I precisament des d'aquelles terres ens arribà a nosaltres la llegenda sel cavaller que matà el drac per salvar la princesa, i un cop morta la bèstia grossa, miraculosament brotà un roser amb un munt de roses, que no sé si en aquells temps eren socialistes o federalistes.

I ahir el President de la Generalitat viatjà a Brussel·les per entrevistar-se amb els comissaris europeus d'Interior, Joventut i Cultura. Tot i no ser una trobada centrada en el dret a decidir català, Artur Mas no defugí les preguntes que els periodistes li feren posteriorment. El més rellevant de la compareixença fou quan explicà que 'Europa veu amb respecte la consulta sobre el dret a decidir i amb preocupació la independència'. 

És evident que els estats els preocupen els canvis de fronteres, especialment, perquè més d'un s'ha de mirar el melic per les singularitats que tenen als seus territoris, on res és del tot homogeni, malgrat alguns s'esforcin a fer veure el contrari. El cas més clar el tenim a l'Estat espanyol, on la intransigència als canvis retraten perfectament el tarannà i les formes d'allò que fa temps fou un imperi.

Interessant la notícia que publica La Vanguardia sobre la possible reelecció d'Artur Mas en les properes eleccions. Tot i les reiterades afirmacions que el President feu en el seu dia de no optar a presentar-se novament. No sabem si aquest possible canvi, no confirmat, obeeix a la crisi interna i oberta que pateix CiU, o bé si Mas vol conduir el procés cap a la independència fins el final i amb la feina feta. El que és evident és que nombrosos càrrecs del CDC aposten per un lideratge ferm d'Artur Mas, tenint en compte que no hi ha a dia d'avui una alternativa consolidada.

Encara amb el dubte de saber si Espanya flexibilitzarà el dèficit a les autonomies, el ministre d'Economia, aprofitant la distància i llunyania, aprofità el The Wall Street Journal per avançar que les previsions de creixement espanyol han quedat desfassades. Segons De Guindos, l'economia espanyola caurà aquest any fins l' 1'5%, un punt més del que havia predit el govern de Rajoy. Probablement, el ministre feia aquestes declaracions després que l'Oficina d'estadística de la UE hagi informat que l'any passat el deute d'Espanya fou del 84'2% del PIB mentre que el 2011 fou del 69'3%.
O sigui, més motiu per qüestionar tanta retallada en forma de reforma que enlloc de contenir el dèficit no fa més que augmentar-lo i matar l'economia, com ja pregonen algunes veus europees.

I com que el llegir no ha de perdre'ns l'escriure, acabem amb dues perles. La primera ens la porta la Direcció General de la Policial que ha enviat una circular a totes les comissaries en què ordena als agents a deixar d'usar el terme 'escrache' substituïnt-lo per 'assetjament, amenaces i coaccions'. Aquest canvi no és gratuït perquè escrache normalment és pacífic, en canvi els altres termes comporten en el seu significat un delicte.
I acabem amb el rei, el qual va reapareixer en públic en la recepció que la Zarzuela va fer al guanyador del premi Cervantes, Caballero Bornald. En un gest del rei dels 'campechanos', el monarca va etzivar 'Aviat estaré donant guerra un altre cop'. No sabem si això li deia a la Corinna, però en tot cas dir-li  a sa Majestat que, moltes gràcies, però no cal que torni.

Ah! Aquells que pensen que el saber no ocupa lloc, que s'ho pensin dues vegades, avui que és el dia Internacional del llibre, no fos cas que els regalin una enciplopèdia de 30 volums, i no tinguin prou espai por col·locar-la.
 

Bon Sant Jordi!!!