Bon dia i bon dimecres Internautes. Un famòs psicòleg i psiquiatra austríac anomenat Alfred Adler tenia la teoria que 'Una mentida no tindria sentit si la veritat no fos percebuda com perillosa'. I el que resulta perillós pel Partit Popular és la llengua catalana que, malgrat tots els atacs perpetrats al llarg de segles, continui ben viva arreu del territori. Malgrat aquesta supervivència, les agressions a la nostra llengua continuen, especialment en aquelles comunitats governades pel PP. És el cas de les Illes Balears, on el seu president ha aprovat recentment el Decret de Trilingüisme, que elimina el model d'immersió aplicat des de fa anys. La raó esgrimida per José Ramón Bauzá és que l'aprenentatge en català és la causa prinicpal del fracàs escolar. O sigui, si estudien en anglès els alumnes deixaran de ser imbècils al lliurar-se del llast que suposa tenir la llengua de Pompeu Fabra com a llengua vehicular. Sembla que alguns com Bauzá hauran d'anar aviat al dentista si fem cas de la sabiduria popular: 'si dius mentides et cauran les dents'.
Compromís de mínims. Aquest és el resum que se'n pot fer de la cimera a favor de la immersió lingüística convocada pel president de la Generalitat. Sense pena ni glòria i amb un acord de mínims acabà aquesta nova trobada entre CiU, ERC, PSC, ICV-EUiA i la CUP, per fer un front comú a Madrid contra la Popular reforma educativa del ministre espanyolitzador, José Ignacio Wert. Veurem si serveix de quelcom o, posats a fer, cal celebrar una altra cimera per saber de què ha servit aquesta darrera.
En un altre àmbit, ens sorprenia l'hospitalització del televisiu líder de Catalunya Acció, Santiago Espot. La causa fou la fractura de fèmur provocada com a conseqüència de l'atropellament que patí el cap de setmana quan tornava de passejar en bicicleta. És evident que la seva posició a favor de la independència no li genera especialment moltes amistats a Espot. Si comencem a arribar a aquests extrems delictius es fa palès que al cantó més fosc dels Altres límits només li queda la violència gratuïta per apagar la veu dels que no creiem en la sacrosanta unitat d'Espanya.
Parlant d'unitat, ha estat majoritàri el buit que els dirigents populars han fet a l'expresident José Mª Aznar després de la polèmica entrevista a Antena 3 on criticà obertament les polítiques de l'actual govern de Rajoy. I aquesta manca de recolzament dels companys del partit també se li sumaria la rescissió de contracte amb Endesa. Segons informa El Confidencial la multinacional voldria prescindir d'Aznar com assessor per l'Amèrica llatina per la mala imatge que projecta darrerament. Llàstima que l'elèctica no hagi vist la llum fins a última hora.
No deixem de parlar dels amics de Catalunya i ens fem ressó de 'Una página difícil de arrancar: Memorias de un socialista sin fisuras', el llibre de memòries que Alfonso Guerra presenta aquests dies, sense estalviar-se els comentaris àcids que sempre l'han caracteritzat. Un dels que més polseguera ha aixecat és el capítol dedicat a l'exjutge Baltasar Garzón, al que acusa d'haver demanat una compensació en diner negre quan va deixar l'Audiència Nacional per entrar a formar part de la llista electoral del PSOE. Estarem atents a aquest llibre que segur no deixarà indiferent a ningú i fent honor al cognom de l'autor, donarà guerra.
Acabem amb dues perles en forma de notícia. La primera amb dosis castrenses perquè tal com informava ahir la cadena 8TV, el Parc de Collserola torna a tenir visitants temibles, i no ens referim als senglars sinó als soldats que hi fan maniobres amb armes reals. Un nou episodi d'exhibició militar que de moment s'ha centrat allà, veurem si algun dia aposten per pràcticar el seu particular paint ball en l'àmbit urbà.
E-noticies recull la denúncia que la professora de la Universistat de Barcelona Elisenda Paluzie explicava a la tertúlia de Catalunya Ràdio. Segons relata, un estudiant paquistanès que està fent el doctorat a Barcelona va demanar informació al ministeri d'Educació de Wert, per tal de conèixer la convocatòria de beques. El seu pecat fou adreçar-se en anglès, si tenim en compte la resposta escrita que obtingué: 'Esto es España y aquí se habla español!'. Menys mal que no féu la consulta en català, sinó Internautes, segur que l'haurien deportat.