Incompresos

Bon dia i bon dimarts internautes. Deia fa uns anys Oscar Wilde que 'La millor base per un matrimoni feliç és la mútua incomprensió'. Probablement en alguns casos podríem estar-hi d'acord, però si parlem de Catalunya no si val dir que hi ha una incomprensió perquè el que potser n'hi ha fins i tot massa. 

Fa temps que aquesta línia pedagògica perque alguns polítics han anat impulsant des de fa anys per les Espanyes està més que esgotada, perquè tot i que encara hi ha gent que afirma que a l'altra banda no ens entenen, penso que hauríem de fer una reflexió col·lectiva sobre si realment som nosaltres que no entenem que el Derecho de conquista està més viu que mai i sempre ho han tingut molt clar.

Potser per aquest motiu, comunitats com la que presideix el popular José Antonio Monago es nega rotundament a perdre la part de solidaritat que altres regions més riques aporten a la seva comunitat, la quel es vanta de tenir, com ja hem explicat en més d'una ocasió, un dèficit molt baix. Així, Mariano Rajoy que intenta rebaixar la tensió amb Catalunya es troba que els barons del seu propi partit són reacis a deixar perdre allò que aportem també els catalans.

I enmig d'aquest embolic, s'hi afegeix ara un article que ha indignat el govern espanyol i ha provocat que l'ambaixador a la Gran Bretanya, hagi protestat. L'origen n'ha estat la informació que el prestigios The Telegraph publicava assegurant que Espanya és insolvent i recomana que la gent tregui els seus diners mentre puguin. No sabem si l'ambaixador Trillo tindrà èxit en la seva reclamació, sobretot perquè potser la queixa l'ha fet arribar al govern d'Honduras o El Salvador, enlloc del 10 de Downing Street.

Les aigües revoltes continuen, però, marejant el vaixell Popular. Mentre Mariano Rajoy declarava que Espanya sortirà altament enfortida després de la crisi, coneixíem una altra dada que no convida precisament a aquest optimisme que intenta vendre el president del govern. Segons llegim a El Confidencial.com el 23 % dels pensionistes ja cobren més que la majoria de treballadors, el quals tenen sous que no arriben als 16.800 euros l'any.

Sense deixar l'àmbit laboral, els ministres de finances l'eurozona han reconegut els avenços d'Espanya, però han tornat a recordar a De Guindos que calen fer més reformes per combatre índex tan negatius com els 6.200.000 aturats, que si tenim en compte que ja han marxat més de mig milió de persones a l'exterior, aquestes xifres encara serien molt més dramàtiques.

Sigui com sigui, hi ha governs com el d'Alemanya que comencen a treure partit de l'emigració altament preparada que marxa a treballar a l'exterior, fins el punt que ja estan oferint la nacionalització als treballadors estrangers més qualificats, per tal de consolidar i assegurar-se que el capital humà no marxarà als llocs d'origen. Com veieu, la mateixa política que es fa aquí.

Per no caure més en el pou de la depressió, acabem amb les perles del dia. La primera ens la brinda l'exfutbolista del Reial Madrid, Guti. Fent ús de la seva característica intel·ligència, el que fou protagonista de la campanya  de protecció del mediambient de la casa merengue, ahir es despatxava de gust al Tweeter preguntant 'Algú perd el temps reciclant el vidre?' Qüestionaments incívics, típics d'algú que no para d'amuntegar ampolles i ampolles després de les nits boges que tant li agraden.

I la segona, ens arriba de la FAO. Al diari 20 Minutos llegim que l'organisme internacional que vetlla per l'alimentació mundial aconsella combatre la fam menjant insectes, una dieta que ja no ens seria estranya als catalans, ja que fa temps que també ens fan menjar i empassar gripaus des de la capital del reino.