Bon dia i bon dijous internautes.'Hi ha punyals en els somriures dels homes, com més propers, més sagnants són'. Ho deixà escrit William Shakespeare, autor entre altres obres de Juli César, la qual conté una de les preguntes més famoses, quan l'emperador és apunyalat pels senadors romans, entre els que es troba el seu fill adoptiu Marc Brut. D'aquí a que a la cèlebre pregunta del "Tu també,
Brutus?" rondés també pel cap d'Artur Mas al conèixer el posicionament del lehendakai i líder del PNB, Iñigo Urkullu, alineant-se amb els barons del PP que es mostren contraris al dèficit asimètric. Aquesta és doncs un nou exemple de què els bascos sempre han anat a la seva. El més curiós és que això ho diu algú que té el concert econòmic propi, i malgrat són vàries les comunitats que reivindiquen el dèficit a la carta (València, Andalusia, Múrcia, Balears), tothom se'n recorda només de Catalunya, la qual com ja és habitual, acaba essent l'ase dels cops.
Al marge del problema del dèficit per a les comunitats, a Mariano Rajoy se li afegia ahir un nou problema al saber-se que la Unió Europea enviarà els famosos homes de negre per tal de controlar millor l'economia. La notícia saltava després de saber-se que Europa ha detectat que Espanya té importants desigualtats macroeconòmiques en 6 dels 10 indicadors de control. Només el ministre Margallo va treure importància a la notícia, donat que la resta del govern no va pronunciar-se per ser festa a Espanya, o millor dit a Madrid, cosa que per molts és el mateix.
La jornada passada també en portava bones notícies en l'àmbit de la medecina. La Universitat d'Oregon ha aconseguit clonar cèl·lules mare que posssibilitarà avançar en la investigació per curar malalties com el parkinson, l'esclerosi múltiple, lesions medulars, etc. I per aquestes coses de la vida, resulta que la coautora de l'èxit és Núria Martí, acomiadada del Centre d'Investigació Príncep d'Asturies de València. Però, això no queda aquí internautes, perquè el govern espanyol no ha concedit una beca a Diego Martínez per tornar de l'estranger. Ni el fet d'haver estat nomenat el Millor físic jove d'Europa, per part de la Societat Europea de Física. Nova mostra del cas que el govern del PP fa de les indicacions dels experts que aconsellen invertir en I+D+i.
A casa nostra nou error del PSC, o no, perquè la deriva identitària dels socialistes catalans tornava a materialitzar-se al Parlament de Catalunya. La formació de l'encara líder, Pere Navarro, votà conjuntament amb PP i C's contra l'ús preferent del català a l'Administració, arran de la moció que el TSJC feu anul·lant els reglaments de les diputacions de Girona i Lleida. Ja és greu votar quelcom així, i si realment els socialistes van fer-ho a causa d'un error, potser és pitjor perquè tenim uns polítics que no saben ni el que voten.
Acabem amb les tres perles del dia. La primera ens la brinda l'alcaldesa de Madrid, Ana Botella, la qual va deixar anar per la seva boqueta que 'Catalunya i el País Basc no tindrien futur sense Espanya'. No deu ser pas a l'inrevés? Segona, aquells contribuents que estan obligats a fer la renda, observaran que enguany el programa PADRE ja no es troba en català. No us estranyi que l'any que ve si que el trobem en LAPAO. I tercera, el diari ARA informa d'un altre piulada incendiària que la diputada valenciana del PP, Carmen Amorós, feu burlant-se al comparar el nombre d'aturats amb la Grossa de Nadal. Nou exemple de la sensibilitat que des de les files populars tenen vers aquells que no tenen feina. No us estranyi si aviat titllin els aturats de ganduls i nazis, ara que està de moda aquest tipus de comparacions gratuïtes.