Bon dia i bon dijous internautes. 'Amb nova falç comenceu a segar el blat madur i, amb ell, les males herbes'. Aquesta és una de les frases que el poeta Salvador Espriu deixava escrita en la seva obra. I ens serveix precisament per adonar-nos després de 300 anys no havíem tingut la independència tan madura i a punt de caure. Precisament, d'aquest fet se'n feia ressò el president de la Generalitat de Catalunya, que continua el seu viatge oficial al Brasil per implementar les relacions comercials de les empreses catalanes en aquell país. Ahir Artur Mas concedia diverses entrevistes a mitjans brasilers, entre els quals el diari 'O Globo', i el president aprofità per reivindicar que si Madrid continua fent-se el sord, aleshores la consulta es farà segons la llei catalana, ja que aquest és un exercici democràtic que tot govern hauria de respectar. En un moment de l'entrevista el periodista li pregunta 'Per què ara seria el moment d'una Catalunya independen?' i el president respon sense pensar-s'ho gens 'i per què no ara?'. Celebrem aquesta decisió ferma del dirigent català que, sigui pel que sigui, es mostra més ferm i sobiranista, per no dir la paraula tabú, a l'exterior que quan està al Principat, on trobem a faltar algun cop de puny sobre la taula.
Mentrestant a les espanyes, els punyals segueixen llançant-se al PP. Esperanza Aguirre tornava a reivindicar-se i afirmava comptar amb el suport de tots els militants quan reclama neteja pels casos de corrupció. I es clar, aquest afany de protagonisme no agrada especialment a l'entorn de Rajoy i és per això que Rafael Hernando, portaveu adjdunt al Congrés, replicava irònicament la seva companya preguntant-li si al parlar de corrupció es referia al PP de Madrid.
I aquest 'clima distès i desenfadat' comença a extendre's també al PPC, on la seva líder continua fent ziga-zagues i giragonses pel cas Método 3 que, malgrat els seus esforços, segueix ben viu després que la jutgessa decidís continuar les investigacions. Una decisió que ha agafat en fals a Alícia Sánchez-Camacho i ha provocat que els advocats del Partit Popular hagin sol·licitat tornar-se a personar en la causa, per tal de no quedar fora de joc. Un fet difícil donada la manca de credibilitat que demostra la darrera enquesta del CIS on la reina del botox torna a quedar relagada juntament amb Albert Rivera en darreres posicions en quan a valoració dels ciutadans. Una valoració que no ens ha d'estranyar si tenim en compte el contingut d'una famosa conversa i que ahir publicava íntegrament el diari digital El Triangle, que per cert ja estat demandat pel PP.
D'altra banda, A El Periódico llegim queel rei Juan Carlos presidia l'acte de lliurament de 120 beques que La Caixa concedeix als universitaris. En una altra mostra de proximitat, el monarca "campechano" va tornar a deixar anar una d'aquelles frases que quedaran per la posteritat, perquè adreçant-se a l'auditori digué que 'sento una enveja enorme dels joves que marxeu a estudiar a l'estranger i segur que quan torneu us rebraen amb els braços oberts. Es nota que el monarca deu estar més pendent de les caceres i de les faldilles que de la fuga de cervells, perquè un tant per cent ben petit dels científics o professionals qualificats que marxen fora tornen, sobretot perquè aquí es moren de fàstic. Però es clar, potser és que el rei se'n refia més del ministre de Guindos que en una ocasió digué que 'és boníssim que marxin els científics perquè així en venen d'estrangers'.
Al marge d'aquests pensaments brillans, en fem ressò del Consell Nacional extraordinari dque Pere Navarro s'ha vist obligat a convocar per aquest diumenge, després de les dures crítiques dels corrents Avancem i Fòrum Cívic, formats per excàrrecs del Tripartit i joves valors com Laia Bonet, Rocío Martínez-Sampere i Jordi Martí, entre altres. Veurem si realment la posició majoritària del PSC valora positivament el nou protocol de relacions amb el PSOE i la declaració de Granada, on no es reconeix ni la nació catalana ni el dret a decidir.
En tot cas, quedeu-vos amb la frase de Maurici Lucena: ' Si el PSC governés, la consulta estaria més a prop, perquè en només un any hem aconseguit convèncer el PSOE de fer un gir federal'. Segur que el portaveu del PSC al Parlament no deuria acabar la frase: 'Si el PSC governés, la consulta estaria més a prop... de no fer-se, afegiria jo tenint en compte la línia que està prenent la formació socialista.
Per acabar ens fem ressò de dues perles. La primera té caràcter espiritual i la publica el Huffington Post referint-se a la confessió de l'Arquebisbe de Madrid, Antonio María Rouco Varela, explicant que cada diumenge resa perquè els polítics no siguin corruptes. Seria interessant, tot i que el seu cap suprem no l'escolta gaire si tenim en compte els resultats, que Rouco ampliés les seves pregàries als contertulians de 13TV, que dia a dia segueixen vomitant mentides i calumnies quan es parla de Catalunya.
La segona perla és en blanc i negre i la llegim al diari 20 minutos. El digital explica que el govern del PP està estudiant reimplantar els 2 rombes en els continguts que apareixen a la televisió, internet i cinema, per tal d'advertir si són aptes o no pel públic infantil. Una mesura que no sabem si només aplicaran a determinats programes escombraries o s'ampliarà a determinats informatius i tertúlies que no són aptes ni pels adults, per l'alt grau d'odi, indescència i manipulació en els continguts.
En fi internautes, com molt bé escrivia Francisco de Quevedo : 'Tots els que semblen estúpids, en són i, a més també en són la meitat dels que no ho semblen'.