Festival de Violència Lingüística

Bon dia i bon dimarts internautes. El gran humorita Forges deixà escrit en una de les seves vinyetes que 'La violència és por a les idees dels altres i poca fe en les pròpies'. Un perfecte resum que és pot aplicar a tots els fronts que el govern espanyol i alguns ciutadans tenen obert contra la perillosa normalització lingüística del català, que en prou feines treu el cap.

Després de conèixer els flagrants atacs que des del govern central fins a les autonomies governades pel PP, avui llegim a  Vilaweb que aquest ús de la força ha pres forma d'agressions. Les víctimes? Diversos joves que assistien al Festival Arenal Sound de Borriana (Castelló) i van cometre la gosadia d'adreçar-se en català al personal de seguretat ? 'Si no t'entenen no et deixaran entrar, que això és Espanya' li deia un vigilant als joves que volien accedir-hi. Al recriminar-los la seva actitud l'única explicació que reberen fou en forma de puntades de peu i cops de puny.

Però, el pitjor de tot fou la desídia d'un guàrdia civil que s'ho mirava de lluny i enlloc de pacificar l'aldarull reia sorneguer dient-los que eren ells els que havien començat i que 'això és Espanya'. I tant que és Espanya, i per ser d'aquesta manera no hem de tenir cap mena de dubte que cal tocar el dos ràpidament. Probablement no sempre s'arriba a aquests extrems, però aquest intent de genocidi permanent de la nostra llengua i cultura tenen clarament l'objectiu de fulminar-nos, i quan una nació es queda sense ambdues és que té els dies comptats.

Ben comptats té el Síndic de Greuges, Rafael Ribó, el 50.000 infants que pateixen algun tipus de carència alimentària, segons explicava ahir en roda de premsa. A més 750 nens també pateixen malnutrició, un indicador que ens torna novament a la crua realitat de la crisi que no són només gràfics i discursos sobre macroeconomia, sinó que colpegen amb duresa també els estomacs dels més petits de casa, un fet que no pot deixar-nos indiferents.

En el terreny polític destaquem les paraules del líder d'ICxV en les diverses entrevistes radiofòniques que va concedir. Joan Herrera va reivindicar el paper de la seva formació en el dret a decidir i tornà a exigir al govern que no sectaritzi el procés i l'obri a la resta de forces polítiques. Herrera també emplaçà a la resta de partits a fer un front comú a Madrid per demanar al Congrés de Diputats l'autorització formal per a poder celebrar la Consulta, i en cas contrari, carregar-se de més raons per portar el conflicte a instàncies europees. Quan se li preguntà per la via catalan, el líder ecosocialista s'hi mostrà a favor sempre i quan només reivindiqui el Dret a Decidir i no només la independència.
Curiosa la mania que tenen alguns dirigents de voler distorsionar el lema i l'esperit d'alguns esdeveniments per tal de no voler quedar malament amb la seva parròquia.

Les perles d'aquest dimarts ens apropen diversos escenaris. El primer ens l'acosta La Vanguardia parlant de les giragonses que ha hagut de fer la famosa xarxa professional Linkedin a l'hora de justificar la retirada d'un anunci de l'empresa Totpal que cercava enginyers. En la sol·licitud apareixien 2 fotografies que feren sospitar als responsables de Linkedin ja que per ser enginyeres eren massa maques, com si en aquesta professió bellesa i intel·ligència fossin dos conceptes antagònics. El cert és que Totpal va haver de canviar una de les fotos al reconèixer que una d'elles era d'una actriu, molt maca, però en cap cas enginyera. Ja ho deixa el gran Groucho: 'Vostè és la dona més maca que he vist en la meva vida, cosa que no diu molt a favor seu'.
L'altra perla la trobem a El Periódico, el qual explica presentació en societat de la primera hamburgesa sintètica. L'esdeveniment tingué lloc a Londres i va córrec a càrrec del seu inventor, el professor de la Universitat de Maastricht, Mark Post. Segons va explicar, l'aliment s'ha fet a partir de cèl·lules mare i ha estat llest en només tres mesos. Els conillets d'indies que la varen tastar, afirmaren que malgrat que la textura era molt semblant, caldria millorar-la salpebrar-la i afegint-hi més greix. Veurem si d'aquí a 20 anys, acaba comercialitzant-se tal com asseguren els seus impulsors. En tot cas, pels amants de l'hamburguesa artificial sempre els quedarà McDonald's.