NO HI HA DRET ... A DECIDIR!!!

Bon dia i bon dimecres internautes. Diu un proverbi indi que 'Quan parlis, procura que les teves paraules siguin millors que el silenci' i ahir el Congrés dels Diputats va tornar a fer gala de la pinça anticatalana, trencant aquest silenci oficial parlamentari que sobre el Dret a Decidir encara existia a la Cambra Baixa. L'artífex del pronunciament ha estat la formació de Rosa Díez, la qual presentà una moció forçant a pronunciar-se sobre la matèria. Evidentment, el resultat fou l'esperat ja que PP, PSOE i UPyD votaren a favor que només sigui considerat com a únic subjecte polític i jurídic l'Estat, deixant ben clar que l'única sobirania possible és l'espanyola. La resta de partits votaren en contra, excepte el PSC que fent giragonses i ziga-zagues va desmarcar-se tímidament de la seva matriu espanyola abstenint-se. No sabem si aquesta és la porta a l'esperança a la que es referia Duran ahir mateix als micròfons de la Cadena Ser, però almenys deixa la imatge que hi ha un mur conservador i progressista espanyol que no té ni una escletxa pel que fa a la qüestió catalana, tal com n'informa àmpliament en la crònica de El Periódico.

D'altra banda resulta símptomàtic la intervenció al Parlament de Francesc de Carreras, catedràtic de Dret Constitucional i fundador de C's juntament amb Albert Boadella. Carreras, va considerar que Catalunya no seria reconeguda internacionalment, però si que va admetre que la consulta no vinculant podria realitzar-se a través de l’article 92 de la Constitució. Després d'aquestes afirmacions heretges i blasfemes no ens estranyaria que els seus companys puguin retirar-li la paraula i el titllin de traïdor independentista.

Parlant de Ciutadans, El Confidencial es fa ressò de la presentació en societat que Albert Rivera feia al Teatro Goya de Madrid del seu Movimiento Ciudadano. I és que com ja hem comentat els darrers mesos, el líder de C's s'ha convertit en el nen mimat de les televisions amb què compta la caverna mediàtica. Aquest merchandising sobre les noves maneres de fer política ha fet que Rivera hagi aprofitat per anar fitxant personatges mediàtics, amics tots de Catalunya, de les tertulies d'Intereconomía i 13 TV, com Antonio Pérez Henares, Isabel San Sebastián, Amando de Miguel o Félix de Azúa, per impulsar una sèrie de reformes. No sé si abans però, els farà jurar els principis fonamentals del Movimiento.

Tot i aquesta força que a dia d'avui sembla tenir Rivera a les pantalles amigues, caldria recordar que les aventures catalanes a les Espanyes no s'han caracteritzat especialment per tenir un èxit clamorós. L'exemple més clar que ens mostren l'hemeroteca és el del quasi oblidat Partido Reformista Democrático (PRD), líder del qual fou l'expolític i advocat Miquel Roca. La prova de foc foren les eleccions generals de 1986, en les que obtingueren 0 escons. Com a curiositats d'aquella aventura que durà dos telenotícies, és interessant fer ús de la memòria i assenyalar que el secretari general del desaparegut i fallit partit fou ni més ni menys que Florentino Pérez, actual president del Reial Madrid.

Al marge del nou menysteniment del líder dels socialistes europeus, l'austríac Hannes Swoboda, i del ministre García Margallo convidant-nos a ser realistes i abandonar l'esbojarrada via independentista, cal destacar l'enquesta feta per l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) sobre una mostra de 3.000 persones. El sondeig, publicat per Vilaweb, evidencia que el 82,1% dels enquestats són partidaris de convocar la consulta i 6 de cada deu es declaren obertament independentistes. Una nou sondeig que es contraposa amb el que El Periódico publicava aquest cap de setmana en que subratllava que l'independentisme ha perdut pistonada.

En el terreny de les perles d'aquest dimarts comencem parlan de la sorpresa que s'ha endut el norueg Kristoffer Koch, el qual segons el diari anglès The Guardian va invertir fa quatre anys 19 euros en la compra de 5.000 bitcoins, la moneda virtual anònima que ha s'ha convertit per molts internautes com un valor en alça. Fa pocs dies, Koch que no s'havia tornat a preocupar per la inversió de bitcoins recordà la seva mini aportació i descobrí que s'havi convertit en 641.892 euros. Diners que no han caigut del cel sinó de la xarxa.

La segona perla ens trasllada a l'apassionant i enigmàtic món de la genètica, perquè el Ministeri de Ciència japonès ha decidit finançar un estudi d'ADN per esbrinar si els ciutadans andalusos de la població sevillana de Coria del Río que tenen per cognom "Japón", descendeixen dels samurais que fa 400 anys van  visitar la localitat en una expedició comandada per un famós guerrer anomenat Tsunenaga. L'estudi que s'elaborarà a partir de 400 persones ha despertat una gran expectació en el poble, el qual ja ha organitzat nombrosos cursos de japonès de cara a l'any que ve.

Sigui com sigui, us deixo amb una famosa dita japonesa plena de saviesa: 'Les dones viuen més que els homes. Especialment les vídues'