Bona tarda i bon dimarts internautes. Tal com deia el filòsof Sèneca 'Un sol bé pot haver-hi en el mal: la vergonya d'haver-ho fet'. La cita d'aquest il·lustre ciutadà romà ens introdueix en l'actualitat d'avui marcada novament per un dels expresidents més bocamolls d'aquest regne anomenat Espanya. Diuen alguns experts que el fet de portar bigoti infligeix certa confiança i un reforçament de caràcter, però el nostre protagonista es veu que desmenteix la teoria, perquè des que va afaitar-se el bigoti hitlerià no deixa de tocar el crostó, per no dir els "webs" als catalans. Aquest matí, José María Aznar era entrevistat pel seu gran amic Carlos Herrera als micròfons d'Onda Cero deixant-nos no escandalitzats, perquè ja coneixem els nostres clàssics, però sí que sorpresos per fer audibles els seus pensaments. Lluny de practicar la vergonya a la al·ludia Sèneca, el president d'honor del PP ha lamentat que aquell que ell designà com a delfí no hagi restablert la llei que durant el seu govern castigava amb fins a cinc anys de presó la convocatòria de referèndums il·legals, cosa que aplicaria sense pensar-s'ho en l'actual context.
No es estany Fent el paral·lelisme, la democràcia es demostra votant, però l'exbigotut no ha estat mai amant de la democràcia, ni tant sols quan parlava lapao en la intimitat. Aquest personatge que darrerament no para d'omplir-se la boca parlant de la Carta Magna, fou dels que el 1978 hi votà en contra, no tant perquè volgués una república, sinó perquè era un joseantoniano convençut i no desitjava pas un altre statu quo que no fos el que havia imposat durant 40 anys un tal Paquito.
Precisament, un dels que no s'ha caracteritzat mai per la seva amistat amb l'expresident ha estat el rei Juan Carlos, el qual serà protagonista d'un polèmic reportatge de Canal+ França, en el qual s'analitza la seva figura al llarg dels seus anys de regnat, tal com recull la crònica de El Periódico. I material no els en manca als periodistes francesos, que lluny de rendir pleitesia es dediquen a desgranar diversos punts foscos, des de la mort del seu germà en estranyes circumstàncies, el seu paper durant el 23-F o els darrers escàndols de faldilles i el cas Nóos. El programa que malauradament no podrem veure a casa nostra, per raons òbvies de censura, també parla de la partida assignada a la casa reial que es veu incrementada pels nombrosos negocis particulars, especialment cobrant comissions per fer d'intermediari entre petrolieres i els països productors.
I és que la les joies de la corona, lluny de brillar fa temps que estan cobertes d'una espessa teranyina que sembla teixida per una aranya republicana. El diari El Mundo publicava aquest matí les suposades negociacions entre la fiscalia i la defensa d'Urdangarín per no haver de passar una temporadeta lluny del sol. Òbviament el fiscal general Torres-Dulce ja s'ha apressat a desmentir-ho, però que ningú s'enganyi perquè vivim en un país on malauradament les desigualtats i les injustícies sempre les patim els mateixos, per molt estat de dret que ens vulguin vendre.
D'altra banda, l'apropament al mes de desembre ha fet que les travesses per saber quina serà la pregunta de la consulta s'hagin començat a dir en veu alta. Si ahir era Oriol Junqueras proposant "Vostè està d'acord amb la independència de Catalunya?" i hores més tard ho feia Joan Josep Nuet, coordinador general d'EUiA plantejant "República Catalana, sí o no?", avui l'encara eurodiputat d’ICV, Raül Romeva, proposava "creu que Catalunya ha de ser un estat independent?". Aquest últim, que deixarà el Parlament Europeu aviat, no ha estat sant de la devoció de Joan Herrera, que ja ha repetit en més d'una ocasió que ara no és prioritari fer la pregunta ara, sinó que cal assegurar poder fer la consulta. Un fet que no deixa de ser una excusa per anar guanyant temps i no haver-se de mullar en un sentit o en un altre.
La primera perla no només us sorprendrà sinó que us deixarà literalment flipats. Almenys això és el que es desprèn de la notícia servida pel canal de televisió Eurosport. Segons sembla, el passat cap de setmana el circuit d'Austin que acollia la Fórmula 1 va tenir una bandera força peculiar en als establiments oficials de l'equip McLaren. A primera vista, era la bandera mexicana però observant-la detingudament també hi apareixia cert ornament que la original no té i que ha estat durament criticada per la diplomacia del país asteca. El motiu? Que al costat de l'escut nacional hi havia una fulla de marihuana.
La segona perla té dosis d'expedient X, perquè des de fa gairebé un segle, els veïns el vila d'Aratan a Castelló, han vist com el nombre de naixements de bessons és més alt del normal. Tot i que els habitants d'aquest petit municipi ho atribueixen a l'aigua d'una de les seves fonts, les investigacions d'un metge de la localitat apunten que el motiu real vindria del fet que durant el segle passat van celebrar-se molts matrimonis entre
cosins i aquesta herència podria explicar la causa de tantes bessonades.
Si per aquelles casualitats passeu per allà, no digueu mai d'aquesta aigua no en beuré que encara sou capaços de tenir família nombrosa i contradir la ciència.