Bona tarda i bon dijous internautes. 'No són els deures el que treuen a un home la independència: són els compromisos'. Sàvies paraules les del filòsof i polític francès Louis de Bonald, que ens permeten entendre determinats comportaments i estratègies com les del PSC. A l'igual que passa a la vida, arriba un moment en què al final acaben traient-se la careta i mostren el veritable rostre. Si fa un temps la indefinició i el doble joc era atribuit a CiU, per allò tan famós de fer la puta i la ramoneta, els últims anys el ritme frenètic impulsat des del carrer ha fet que les peces d'aquest complicat trencaclosques que conforma Catalunya s'hagin mogut notablement.
Però es clar, les circumstàncies han provocat que la Ramoneta hagi canviat de clientela. Això és el que es desprèn dels darrers moviments del Partit dels Socialistes de Catalunya que continua jugant a dues bandes. El darrer exemple el trobem en dos fets separats tant sols per dos dies. Si inicialment el portaveu de la formació, Jaume Collboni, anunciava la no participació a la manifestació del 6-D justificant que seria il·lògic al voler reformar la carta magna, avui l'encara líder del PSC rematava la feina i apareixia alegrement amb Albert Rivera, Alícia Sánchez-Camacho i María de los Llanos de Luna. En resum, un brindis real a la unitat i un brindis al sol a la consulta.
Parlant de consulta, un dels que votaria a favor de la independència és l'expresident del Parlament, Joan Rigol, que ahir passava per Catalunya Ràdio, va tornar a fer gala de la tradicional elegància i es mostrà convençut que aquesta és l'única manera d'avançar com a país. Rigol va aclarir que abans del confederalisme primer cal la independència, un fet que malgrat algunes interpretacions dins d'Unió, ja defensava un dels pares de la formació democristiana, Manuel Carrasco i Formiguera. D'altra banda també va deixar un missatge encriptat, afirmant que el partit està preparat per la successió de Duran.
I aquest matí Amnistia Internacional centrava els primers titulars del dia al fer-se públic que finalment el lliurament del premi Ambassador of Conscience no tindrà lloc a Barcelona, tal com estava previst inicialment. El Singular Digital informa de la polèmica decisió que ha deixat força emprenyat Toni Soler, comissari dels actes del Tricentenari del 1714, que ha lamentat el fet en una entrevista a RAC1. Segons ha explicat l'historiador i periodista, l'organització ha cedit a les pressions de la delegació espanyola per no vincular-la amb els actes que les autoritats catalanes celebraran l'any que ve. Nova mostra del molt que ens estimen als altres límits i la por que els fa internacionalitzar el nostre procés.
La primera de les perles d'aquest divendres ens recorda que cada dia estem més a prop de nadal, un fet que sap prou bé la canalla de casa. El diari Què! explica com les xarxes socials estan canviant determinats comportaments i hàbits entre els més petits. El rotatiu publica la carta d'un nen al Pare Noel en que enlloc d'escriure el nom de les joguines que vol, posar directament l'enllaça a la web d'amazon per tal de facilitar-li les coses al grassonet barbut.
D'altra banda, l'agència EFE dóna detalls sobre una nova aplicació per a Facebook que està condemnada a triomfar. Sota el nom de "Hatewithfriends" Hate with friends", el programa permet manifestar l'antipatia de l'usuari vers els seus "amics" virtuals i veure com reaccionen ells al veure's odiats. Chris Baker, el seu creador, ha afirmat que d'aquesta manera els usuaris veuran facebook d'una altra manera i deixaran de fer ús d'hipocresies innecessàries.