Bon dia i bon dimarts internautes. Georges Clemenceau, un conegut metge i polític francès, va escriure que 'La guerra és una cosa massa seriosa per confiar-la als militars.' Si això ho traslladem a l'actual manca d'encaix entre Catalunya i Espanya és evident que la via militar encara deixaria més empantenegat un conflicte que només ha d'obeir només a una solució política i pacífica. Si l'altre dia Santi Rodríguez i Alícia Sánchez-Camacho destacaven el "nerviosisme" de republicans i convergents, més preocupats deuen estar ells si llegim la informació publicada pel Nació Digital d'aquest matí parlant de l'Operació Estela.
El diari es fa ressò de l'article que el coronel Martínez Inglés ha escrit citant fonts castrenses, en el qual dóna a conèixer els plans que alts comandament de l'Estat Major han elaborat per acabar amb qualsevol tipus de rebel·lió secessionista. L'operació que es duria a terme abans de la consulta tindria com objectiu intervenir i anul·lar els principals centres de poder català en una operació llampec a l'estil de la que realitzaren les forces especials per recuperar l'illa de Perejil. El coronel revela que l'acció que compta amb el vistiplau de Moncloa i Zarzuela acabaria amb la formació d'un govern interí provisional triat directament per Madrid amb personalitats afins. Si això és realment cert, caldria preguntar-se si la comunitat internacional continuaria esgrimint el "això és un afer intern" o reaccionaria contundentment expulsant Espanya de les institucions a les que pertany, deixant en la exclusió més absoluta aquest territori.
Sigui com sigui, si ja és prou còmic la cabra de la legió com emblema militar, no deixa de tenir certa gràcia la informació succeïda aquest cap de setmana en el viatge que príncep Felip feia a Honduras per assistir a la presa de possessió del nou president. L'hereu a la corona que viatjava en un avió de la forca aèria va veure com la seva arribada patia un retard considerable a causa d'una avaria de la nau, la segona en pocs mesos. El fet quedaria en anècdora si no fos perquè ahir el president espanyol i una important delegació assistiren a la cimera hispano-italiana en dos avions Falcon i un avió belga, donat que els avions del ministeri de defensa no reunien les condicions de seguretat necessàries. Pel que sembla, les autoritats espanyoles es veuran obligades a fer ús fins el 2028 d'aquestes meravelles aeronàutiques de la Señorita Pepis que compraren de segona mà.
Parlant de mans, un bon clatellot és el que ha rebut el govern de la comunitat de Madrid presidit per Ignacio González, una vegada coneguda la decisió del Tribunal Superior de Justícia de paralitzar la privatització de sis hospitals públics. La mesura ha provocat de facto la dimissió del conseller de sanitat madrileny, Javier Fernández-Lasquetty i la posterior celebració del col·lectiu de professionals de la medecina que veien com el projecte pretenia ser una còpia del fracassat model sanitari valencià, impulsat per l'expresident Francisco Camps.
Infructuós també ha estat el recurs que la Generalitat de Catalunya va presentar contra la decisió que el TSJC va adoptar l'any passat instant al govern a adoptar les mesures necessàries perque el castellà fos llengua vehicular a les aules. Ahir el Tribunal Suprem reafirmava la sentència i obliga les autoritats catalanes a imposar la llengua a tota la classe en cas que un alumne ho demani. Triomf de Convivencia Cívica Catalana que veu ratificades les seves demandes. A aquest pas no descarteu que els alumnes acabin usant auriculars amb traducció simultània, tal com acostumen a fer els diferents dirigents espanyols que resideixen a la Moncloa.
Dues són les perles destacades d'aquesta jornada assolellada. La primera ens porta l'estrany robatori que ha tingut lloc a l'església italiana de San Pietro della Ienca, a L'Aquila on uns desconeguts van endur-se un crucifix i una ampolla amb sang del papa Joan Pau II. L'enigmàtic furt ha mobilitzat prop de 50 policies que intentaran recuperar una de les tres uniques mostres del papa polonès. Algunes fonts apunten que en la possibilitat que l'acció tingui relació amb algun tipus de ritu satànic. Tot i les incògnites del cas, no descartem que l'autoria del fet pugui atribuir-se a algun vampir sibarita amant d'una edició de sang limitada i "divina".
El Periódico ens explica la segona perla en forma del greu contratemps que ha tingut l'agència espacial xinesa en la seva aventura llunar al veure com el seu robot Yutu passava a millor vida a l'explotar un mes i mig després del seu allunatge. El problema hauria sorgit en el sistema que havia de protegir l'enginy de la nit llunar, la qual provoca baixíssimes temperatures de fins a 180 graus sota zero. Aquesta errada de càlcul ha fet que el vehicle no s'hagi pogut abastir de l'energia solar deixant inoperatius tots els seus instruments.
D'aquesta manera, la missió llunar no haurà acomplert l'objectiu de dur a terme totes les anàlisis científiques i enviar a la Terra imatges de la lluna en tres dimensions.
D'aquesta manera, la missió llunar no haurà acomplert l'objectiu de dur a terme totes les anàlisis científiques i enviar a la Terra imatges de la lluna en tres dimensions.
Suposem que vista l'experiència esi algun dia decideixen viatjar al sol ho facin de nit i optin per no comprar "robotets" a les botigues xineses perquè ja se sap que duren quatre dies.