Bon dia i bon dimecres internautes.'Totes les coses fingides cauen com flors pansides, perquè cap simulació pot durar massa temps.' Això és el que pensava en el seu dia l'escriptor i polític romà Ciceró al referir-se a quelcom que malgrat haver passat més de 2000 anys continua vigent als nostres dies: el fingiment. Aquesta és la primera impressió que a dies vista els analistes tenen de l'anhelada trobada entre Rajoy i Mas, després de gairebé un any de no reunir-se. Finalment, la pressió ha fet que possible concertar una cita el proper 30 de juliol per tal que ambdós presidents escenifiquin el que ja tots sabem que passarà: res de consulta i una possible millora en el finançament condicionada a un acord amb la resta de comunitats.
El cert és que ni un ni altre sembla tenir cap intenció de cedir en els seus postulats, bàsicament perquè hi ha massa en joc sobre la taula i sempre queda millor de cara a la galeria practicar el "ni un pas enrere", no tan per acontentar la galeria sinó més aviat per no decebre-la, especialment quan l'any que ve hi ha les municipals. De fet, des del govern espanyol continuen insistint aquests dies en la seva voluntat de diàleg, sempre i quan no es tracti el tema del "referèndum", paraula que si us fixeu bé sempre utilitzen els dirigents populars obviant que malgrat ens pesi, això nostre és només una consulta no vinculant.
Rajoy pretén arribar a la reunió amb els deures fets, especialment per vestir una posició més o menys acceptable davant la comunitat internacional, ja que això de que uns quants milions de ciutadans siguin vetats a les urnes és quelcom més aviat lleig. En aquest sentit, el cap de govern pretén oferir un missatge d'unitat entre Executiu, Legislatiu, Tribunal Constitucional i alhora amb el que encara és el primer partit de l'oposició, no tant perquè el PSOE sigui una alternativa real sinó perquè pot veure's superat per Podemos o IU vistos els darrers comicis.
D'aquesta manera, Mariano Rajoy es reunirà amb el nou secretari general dels socialistes per tal de cercar una posició de conscens davant el que a Madrid anomenen "órdago nacionalista". No li costarà pas massa, perquè Pedro Sánchez ja s'ha manifestat contrari a la consulta seguint la línia de Rubalcaba, deixant la reforma de la constitució com a premi de consolació perquè no sigui dit que un partit d'esquerres no aposta pels canvis, que tants bons resultats van donar-los el 1982 amb Felipe González.
El canvi en sí fa temps que l'ha fet el PSOE abandonant els famosos vestits de pana i la defensa del dret a l'autodeterminació, del qual n'havia fet bandera a finals dels 70. Una anys més tard, el PSC seguint l'estel·la deixada pels companys mira de justificar el no a la consulta buscant desesperadament arguments i coartades que facin comprensible l'incompliment del seu programa electoral. Així, els socialistes presentaven una petició de dictament al Consell de Garanties Estatutàries sobre la Llei de Consultes que s'han compromés a votar, però també sobre la pregunta formulada. El dictamen que també espera el PP de Sánchez Camacho servirà per veure si en cas positiu els socialistes d'Iceta s'integren als partits proconsulta o bé ratifiquen la seva negativa negant credibilitat a aquest òrgan jurídic, tal com previsiblement faran els populars afirmant que està supeditat a CiU.
El diari britànic Daily Post és l'encarregat avui de portar-nos la perla del dia, la qual té força a veure en com la necessitat i la crisi poden aguditzar l'enginy per tal de superar les dificultats. Aquest és el cas de l'anglesa Helen Wright, la qual va començar a aficionar-se a fer les populars polseres de gomes amb coloraines i acabà fent un vestit que donaria molt que parlar.
Diuen que qui no s'arrisca no pisca, així que la nostra protagonista va decidir provar sort posant l'original i elàstic vestit en el portal de subhastes eBay per la raonable xifra de 50 lliures. Allò que havia començat com un divertimento, més propi de canalla, ha acabat convertint-se en una benedicció ja que la idea quallà entre els internautes, fins el punt de ser venut per 170.100 lliures (215.515€).