Bon dia i bon dijous internautes. 'Ningú està lliure de dir estupideses, el dolent és dir-les amb èmfasi.' Aquesta cita del filòsof Michel de Montaigne és precisament un dels mals que pateix el govern espanyol encaparrat en dir bajanades. Ahir al Congrés assistirem a una nova fantasmada que no crec que hagi fet massa gràcia als 27 socis europeus, perquè Mariano Rajoy va decidir de forma unilateral erigir-se en portaveu de la Unió Europea quan es vantà de forma xulesca que cap dels estats membres posaran les coses fàcils a aquells territoris que decideixin escindir-se. Segons el cap de l'executiu cal estar per la unió i no per la divisió com fan els països "seriosos", ja que aquesta deriva nacionalista no generen cap tipus d'entusiasme i generen malestar.
Aquesta imprudència de Rajoy retrata perfectament el nerviosisme amb que aquests dies viu la Moncloa el referèndum escocès, perquè salvant les distàncies una victòria del Sí podria donar ales a Catalunya, obrint a més les portes a que altres països socis que podrien trencar l'equidistància i neutralitat mantinguda fins ara, tenint en compte el possible precedent escocès.
La resposta poc amable i gens intel·ligent de Rajoy, despreciant un referèndum democràtic i acordat, no ha deixat indiferent al ministre principal, Alex Salmond, el qual aprofitava els micròfons de la BBC per respondre que Europa no farà el sord a les aspiracions escoceses perquè el seu país té un pes important en la pesca, energies renovables i petroli, i per tant Espanya no hi té res a dir per molt que li pesi.
Evidentment, el monopoli de l'estupidesa no el té el president del govern, perquè el ministre d'Exteriors, José Manuel García-Margallo, també en deixava anar una altra que deuria fer posar les mans al cap a més d'un. Si ja els resulta prou complicat acceptar la realitat plurinacional d'alguns estats, molt més els costa assumir que res és per sempre ja que la realitat és canviant i com que això de pactar una possible secessió no els entra al cap, van fent afirmacions tan gratuïtes com dir que la independència escocesa no només suposarà la desaparició de la Unió Europea sinó que provocarà una balcanització a la Gran Bretanya amb conseqüències catastròfiques.
Deu anar força malament l'estratègia espanyola per frenar el nostre procés quan no en tenen prou a desqualificar-nos i han de recórrer a l'exageració i la calúmnia cap a l'exterior, guanyant enemistats i mostrant l'autèntica cara antidemocràtica de la seva tan estimada Marca España. Però es clar, com que el tema català se'ls escapa de les mans, els nervis provoquen atacs de desesperació i sinceritat alhora.
A casa nostra, coincidint amb l'aprovació de la resolució del 9-N, aprovada per 89 vots a favor (CiU, ERC, ICV-EUiA, CUP i tres diputats socialistes) i 44 en contra (PP, C's i PSC), coneixíem l'opinió de tres nous esportistes d'èlit posicionant-se a favor del dret a decidir. Al marge de la lògica decisió del barcelonista Xavi, el que sobtà fou que els germans Gasol, estendards de la selecció espanyola de bàsquet gosesin respondre als periodistes sobre aquesta qüestió. Tot i que no en cap moment es pronunciaren ni a favor ni en contra, sí que causaren una autèntica revolució a les xarxes socials titllant-los de traïdors i desagraïts. No em vull pas imaginar què hauria passat si arriben a pronunciar Sí-Sí.
La perla d'aquest dijous ens desvetlla que el màrqueting arriba a tots els àmbits, fins i tot al negoci de la mort. La cadena de televisió NBCNews oferia aquesta setmana la informació sobre les noves estratègies comercials adoptades per The Paradise Funeral Chapel, una funerària dels Estats Units que ha canviat la tradicional capella ardent.
El fet és que veient el mal tràngol que acostuma a passar-se en aquest tipus d'establiments, l'empresa s'ha inspirat en el populars McAutos que serveixen menjar ràpid als conductors i ha creat una finestreta des de la qual familiars i amics podran veure el taüt i mostrar el condol a la família des del vehicle, sense haver de baixar.
A més, la funerària ha destacat que la mala estona només durarà tres minuts i si no posen assistir-hi sempre podran donar el còndol mitjançant el servei streaming que ofereixen a través d'Internet.
Ja ho veieu internautes, "el negoci és el negoci", tot i així si algun dia us hi trobeu no feu mai cas a l'oferta del dia, per si un cas.