Bon dia i bon dimarts internautes. Deia l'escriptor Oscar Wilde que 'Els home joves volen ser fidels i no ho aconsegueixen; els homes vells volen ser infidels i no ho aconsegueixen.' Aquesta reflexió del'autor irlandès és perfectament aplicable a l'idea que alguns dirigents d'Unió Democràtica tenen del significat de Fidelitat. I és que malgrat els aclariments a posteriori, cada vegada hom té més la sensació que això de la consulta ha agafat amb el peu canviat als democristians, perquè mai s'hi han acabat de trobar de gust. El darrer episodi que apunta a això foren les declaracions de la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega a TV3 on advertia Esquerra sense citar-la que "ningún" partit amb voluntat de govern pot saltar-se la llei en un país democràtic. Salvant les distàncies i el barbarisme majúscul d'Ortega, aquest és el mateix argument que empraven aquells nord-americans que es resistien a acabar amb l'esclavitud perquè les lleis d'aleshores no permetien donar la llibertat a tots aquells que no eren blancs.
No deixa de ser curiós l'exercici hipòcrita i la pèrdua de temps que suposa destinar un munt de recursos preparant el dispositiu del 9-N, quan no hi ha cap mena de voluntat d'arribar fins el final perquè una part del govern català és més fidel a la legalitat espanyola que a la catalana, excusant-se en que no podem anar contracorrent i en tot cas ja es veurà si passem pàgina a partir del 10 de novembre i ens deixem d'històries que incomoden els tradicionals aliats que els democristians sempre han tingut a la capital d'Espanya.
Resulta curiós i digne d'estudi que mentre al matí la vicepresidenta explicava que la consulta queda supeditada al que digui el TC, al vespre el president de la Generalitat reunia prop de 200 alts càrrecs del govern per tal de motivar-los i encoratjar-los a seguir endavant amb la fita del novembre. L'interessant seria saber si això d'animar les tropes, com tradicionalment han fet els generals abans d'una gran batalla, obeeix a la resistència que trobaran a Madrid o bé a l'emprenyada que es trobaran als carrers de Catalunya quan desconvoquin la votació perquè uns jutges triats a dit pels partits majoritaris espanyols segueixin disciplinadament el mandat del govern espanyol.
I ahir Oriol Junqueras passava per 8TV reiterant la voluntat de votar i assegurant que si és per garantir la consulta el seu partit no li faria un lleig a formar part d'un govern d'unitat. En aquest sentit el nou home fort d'Unió, Ramon Espadaler, va descartar aquesta idea i a més va mostrar-se a favor de donar llibertat de vot als seus votants en la segona pregunta de la consulta que fa referència a la consulta, quelcom que molt probablement també farà ICxV ens els propers dies.
Parlant d'accions, el diari ABC explica una de les que podria emprendre l'executiu espanyol si finalment el govern català decideix fer cas omís de la probable suspensió. D'aquesta manera, el govern del PP prendria les competències en Seguretat i Ensenyament per evitar l'obertura dels col·legis electorals i que els Mossos d'Esquadra se saltessin les ordres de Madrird.
El diari The Straits Times és el responsable de la perla d'aquest dimarts, la qual se situa en la sempre fascinant Índia. Allà precisament és on dos enginyers informàtics han tirat pel dret creant un producte revolucionari pels peus. La dita diu que tots els camins porten a Roma, doncs aviat tots ens portaran a tot arreu si tenim en compte les sorprenents sabates que Krispian Lawrence, de 30 anys, i Anirudh Sharma, de 28 han dissenyat per poder anar amunt i avall sense por a perdre'ns.
Aquests cracs de la informàtica han aconseguit integrar un GPS que gràcies a les seves vibracions i a la connectivitat amb el mòbil ens conduiran a qualsevol lloc a partir de les vibracions que notarem als peus. De moment ja tenen més de 25.000 comandes encarregades, i se sap que el preu de mercat oscil·larà entre 76 i 115 euros.
Restarem a l'expectativa per saber si també tindran altres tipus d'aplicacions com fer anar pel bon camí aquells que "suposadament" ens han de dur a la Independència.