Bon dia i bon dijous internautes. 'Si pots controlar la informació, pot controlar la gent.' Aquesta màxima de Tom Clancy demostra àmpliament que les novel·les en forma de ficció sovint es veuen superades per la realitat. Intrigues, clavegueres, policies i guerra bruta són alguns dels elements essencials que els autors del gènere negre empren per elaborar els best sellers. I en això precisament sembla haver-se convertit l'operació "Petrum", una investigació judicial que si es convertís en pel·lícula més d'un espectador es posaria les mans al cap exclamant allò tan català com el "mare de déu".
De fet el nom ja té la seva intringulis i evidencia que en alguns despatxos hi ha gent que té poca feina si fem cas del perquè de la seva denominació. Així, "Petrum" que significa pedra en llatí, és un sinònim de roca, i aquesta forma part del cognom Sumarroca, família a la qual fiscalia i Guàrdia civil vinculen a presumptes irregularitats a l'Ajuntament de Torredembarra. Aquesta peça del cas sembla que seria la peça clau a la que els investigadors s'estarien agafant per arribar fins a les finances de Convergència.
El nou registre a la seu de CDC en un dia com el d'ahir és evident que no és un fet casual, sinó que obeeix a una estratègia perfectament planificada (cosa estranya venint de qui ve), amb una clara finalitat: deslegitimar el procés i erosionar Artur Mas. Fa temps que el ball de bastons ha començat, 10 anys han passat des que l'aleshores president de la Generalitat, Pasqual Maragall, deixà anar el famós 3% a l'aleshores cap de l'oposició. D'aleshores ençà, els "picapedrers" de l'Estat han fet un munt d'hores extres per tal d'extreure, no l'entrellat, sinó prou materials per construir les bases d'una acusació que s'aguanti encara que sigui amb pinces.
I ves per on, la confluència dels astres sembla ser l'únic motiu que ha portat la justícia a desembarcar visiblement a la seu convergent. Els astres deuen estar més que exhausts aquests dies perquè a més permeteren que la premsa madrilenya s'assabentés una hora abans del registre. La filtració que no és pas nova s'emmarca en la vella tàctica de captar les detencions en primer pla i així humiliar l'enèmic de cara a la galeria.
El resultat de la maratonià registre ha comportat 10 detinguts, tal com ja apuntava fa uns dies La Razón, entre els quals el tresorer de CDC, el conseller delegat d'Infraestructures.cat, i diversos empresaris de la construcció. La notícia emmascarà i de quina manera l'acte que des de Presidència de la Generalitat s'havia preparat per signar el decret de convocatòria del nou Parlament.
Vivim en un món en que la imatge juga un paper cabdal, i qui organitza aquestes exhibicions de força i desplegaments exagerats té molt clar el missatge que vol donar a la ciutadania i al món. Si ens parem a analitzar-ho, el cert és que sembla com si enlloc d'escorcollar l'edifici del carrer còrsega, la Guàrdia Civil hagués registrat el Camp Nou donat les 12 maratonianes hores que teòricament van emprar. Es clar que deuen estar incloses totes aquelles que els agents de la Benemérita van passar-se amb el Whatsapp fent temps i a l'espera d'instruccions.
I de quina manera influenciarà això en les negociacions amb la CUP i l'elecció d'un nou govern? Doncs com diuen els italians "chi lo sa", però segur que no ajudarà massa pel desgast que suposa pel candidat a la reelecció. Moments transcendents com aquests, han de servir per demostrar si la unitat tan volguda per la majoria del carrer es trasllada al Parlament o bé ens dediquem a fer el joc a Madrid i ens carreguem definitivament un procès amb la convocatòria de noves eleccions amb resultat més aviat incert pels independentistes.
En resum i pensant en positiu, malgrat els llamps i trons arribats dels altres límits, permeteu-me acabar parafrasejant Albert Camus: "En les profunditats de l'hivern finalment vaig aprendre que en el meu interior habitava un estiu invencible."